Openingsuren:

7/7 van 8.00 tot 22.00

Bel ons:

0476 85 11 19

Waarom zijn SSL-Certificaten belangrijk

SSL-Certificaten zijn belangrijk voor uw website

Google, de oprichter van Chrome, ’s werelds nummer 1 webbrowser, heeft als missie om onveilig surfen te elimineren en moedigt alle websites aan om over te schakelen op SSL. Later deze maand zal de Chrome update een waarschuwing tonen zodra er tekst wordt ingevoerd op een site waarop geen SSL geactiveerd is.

Deze waarschuwingsberichten zullen gebruikers ontmoedigen om actie te ondernemen op uw website. Het is verplicht om uw website met een SSL-certificaat te beveiligen om het digitale traject van de klant vlot te laten verlopen en om te voorkomen dat potentiële kopers afhaken.

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het is een encryptieprotocol dat de communicatie via je website beveiligt. De aanwezigheid van een SSL certificaat kan je herkennen aan het slotje dat bovenaan de adresbalk links van de URL of het webadres staat. We kennen het reeds lange tijd van websites waar je financiële transacties kan uitvoeren zoals die van banken, webshops, en websites waarin je persoonsgegevens verzendt. Alle informatie die je via zo’n website doorgeeft zal tijdens de overdracht geëncrypteerd worden en dus onleesbaar zijn voor derden.

  • Het dataverkeer tussen de website en de bezoeker is goed beschermd en kan niet gelezen worden door derden
  • Optimale SEO ranking
  • Websites zonder SSL-certificaat krijgen een lagere waardering van Google
  • De echtheid van de website wordt gevalideerd door de browser van de bezoeker. Zo weet de bezoeker zeker dat hij op uw website zit en niet op een nagemaakte website (phishing)
  • Geen browserwaarschuwingen meer bij klanten i.v.m. niet vertrouwd certificaat
  • Beveiliging zichtbaar voor klanten door groene adresbalk (alleen bij EV-certificaat), de ‘s’ achter http, het slotje in de browser en het logo van het certificaat
  • De overheid eist van u dat u een goed SSL-certificaat gebruikt als je persoonsgegevens verwerkt
  • Creëert vertrouwen bij klanten: de website is betrouwbaar en de gegevens van de bezoeker worden beschermd

Normaal gezien is de aankoop, installatie en handhaving van een SSL-certificaat voor uw site een moeilijk en duur proces. Laat Myna de migratie voor u doen en uw website zal snel als “Veilig” worden weergegeven zodat contacten niet verloren gaan.

Wacht niet langer om met SSL te beginnen! Neem hier contact op

Klik hier voor meer uitleg

Spread the love