Openingsuren:

7/7 van 8.00 tot 22.00

Bel ons:

0476 85 11 19

SSL Certificaat bij Webdesign Myna

Waarom een SSL certificaat belangrijk is in 2017

Hoger scoren in de zoekmachines met een SSL-certificaat

Het is officieel, Google bevestigt dat een SSL-certificaat zorgt voor betere en hogere zoekresultaten in Google. Wees uw concurrenten een stap voor!Google werkt al een tijdje aan een update van hun browser, Chrome, waardoor deze aan gaat geven wanneer een pagina geen gebruik maakt van een versleutelde verbinding (SSL). Dat betekent dat er bij websites en webshops zonder ‘https’-verbinding een rood waarschuwingskruis naast de URL komt te staan. Dit wordt naar alle verwachtingen begin dit jaar gereleaset.

Wat is een SSL certificaat nu eigenlijk?

SSL is een encryptie protocol wat de informatie die verstuurd wordt beveiligd door deze te versleutelen, zodat kwaadwillenden dit niet kunnen volgen. Er zijn verschillende SSL varianten die in weergave, informatie, versleutelingsgraad en prijs verschillen.

Op dit moment wordt SSL veel gebruikt door vooral banken en webshops. Zo zorgen zij ervoor dat er een ‘https’-verbinding gebruikt wordt om persoons- en betalingsgegevens te versleutelen. Daarnaast is het SSL certificaat een goed middel om vertrouwen uit te stralen naar uw bezoeker.

Waarom zou ik een SSl certificaat nemen?

Nu toont Google Chrome nog een blanco pagina icon wanneer er geen SSL certificaat beschikbaar is. Google wil af van het neutrale icoontje.

In 2014 is er al bekend gemaakt dat zij dit langzaam gaan uitrollen. De functie zit al in de laatste versie van Chrome, maar moet nu handmatig worden geactiveerd. Dit zal in de volgende versies de standaard instelling gaan worden.

Wanneer uw website zonder SSL certificaat een rood waarschuwingskruis toont, wil dat niet direct zeggen dat er wat mis is met uw website. Echter wordt dat gevoel middels deze waarschuwing wel bij uw bezoeker gecreëerd. Op deze manier dwingt Google ook gewone websites gebruik te gaan maken van SSL, om zo de Google gebruikers een veiligere internet ervaring te bieden.

Chrome is momenteel veruit de meest gebruikte browser, deze standaard zal uiteindelijk ook door andere browsers worden overgenomen. Zorg dat ook uw website klaar is voor deze Google update, zodat uw bezoekers geen waarschuwingskruis te zien gaan krijgen bij het bezoeken van uw website of webshop.

Spread the love