Openingsuren:

7/7 van 8.00 tot 22.00

Bel ons:

0476 85 11 19

Europese Commissie tegen Google

De Europese Commissie vermoedt dat de Amerikaanse internetgigant Google misbruik heeft gemaakt van zijn dominante marktpositie door de voorwaarden die het stelt aan netwerkoperatoren en producenten van smartphones, tablets en andere toestellen om het besturingssysteem Android te gebruiken.

Ongeveer 80 procent van de smartphones en tablets in Europa draait op Android, het mobiele besturingssysteem van Google. De Commissie is tot de voorlopige conclusie gekomen dat de internetreus de producenten van deze toestellen opdringt om zoekmachine Google Search en andere apps van het bedrijf te installeren. De toegang van concurrerende zoekmachines en spelers tot de markt wordt zo belemmerd, wat innovatie en concurrentie hindert.

“Een concurrentiële mobiele internetsector is steeds belangrijker voor consumenten en bedrijven in Europa. Op basis van ons onderzoek denken we momenteel dat het gedrag van Google de consumenten een bredere keuze van apps en diensten ontzegt en de innovatie van andere spelers belemmert”, zo lichtte eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager toe.

De Commissie lanceerde in april vorig jaar een onderzoek naar de praktijken van Google met betrekking tot Android. De Commissie stuurde woensdag haar bezwaren naar de onderneming. Google krijgt nu de kans om te reageren. De Commissie heeft intussen nog andere onderzoeken tegen Google lopen, onder meer over de voorkeursbehandeling die via de zoekmachine zou gegeven worden aan andere diensten van het bedrijf.

Bron: BELGA

Spread the love