Openingsuren:

7/7 van 8.00 tot 22.00

Bel ons:

0476 85 11 19

E-commerce de nieuwe manier van kopen

E-commerce Belgen shoppen vaker online

E-commerce

De opkomst van e-commerce is nog niet voorbij. In de eerste drie maanden van dit jaar kochten de Belgen vaker en meer online.

E-commercewet maat voor niets

Tussen januari en maart gaven Belgen in totaal 2,3 miljard euro uit aan spullen die ze online via webwinkels kochten. Dat is 9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, melden de sectorfederatie BeCommerce en het onderzoeksbureau GfK. Online aankopen maakten in het eerste kwartaal 16 procent van de totale bestedingen van de Belg uit. Een jaar eerder was dat 14 procent.

‘We hadden die groei verwacht’, zegt Carine Moitier, de directeur van BeCommerce. ‘De Belgische e-commercemarkt is volwassen geworden en blijft groeien. We zijn het gewoon geworden online te winkelen. Op momenten dat we geen zin hebben om buiten te komen – als het veel regent of erg warm is – vinden we het normaal om online te shoppen.’

Ook door de terreursfeer van de afgelopen maanden kropen Belgen vaker achter hun pc om te winkelen. ‘Maar het effect moet ook niet overdreven worden’, zegt Moitier. ‘In maart zagen we een tijdelijke opstoot: een stijging van zo’n 15 procent.’

Dat steeds meer mensen de weg naar het internet vinden, blijkt uit de cijfers. 76 procent van de bevolking shopte begin dit jaar minstens één keer online, 2 procentpunten meer dan vorig jaar. De Belgen die online shoppen, doen dat vaker dan vroeger. In het eerste kwartaal shopten ze gemiddeld 2,9 keer online. Dit kwartaal deden ze dat al 3,1 keer. Ze gaven bovendien meer uit per aankoop: 326 euro ten opzichte van 306 euro in dezelfde periode vorig jaar.

Vooral speelgoed, elektronica en entertainmentproducten zoals muziek, films, boeken en games werden opvallend meer dan vorig jaar verkocht. ‘Dat zal ook in de komende maanden zo blijven’, zegt Moitier.

Link naar artikel: Klik hier

Bron: De Tijd

Spread the love